Gesponnen, gekleurd, geweven, gestreept: Kayori brengt eeuwenoude ambacht terug.

Van vezel tot gestreept dekbedovertrek behoeft nogal wat stappen. De volgorde van deze stappen is enorm bepalend voor het eindresultaat. Voor onze overtrekken gebruiken we de beste, langste vezels zodat het garen stevig en mooi glanzend is. Vervolgens zal het garen worden geweven en geverfd/bedrukt: de volgorde van deze laatste twee stappen is bepalend voor het uiterlijk van het overtrek.

Gedrukt of geverfd?

Al onze prints worden gedrukt op de stof ná het weven. Bij het printen maken we gebruik van hoge kwaliteit GOTS gecertificeerde kleurstoffen. Een proces waarbij de geweven stof door een grote printer gaat en wordt voorzien van onze unieke prints.

Al onze uni overtrekken gaan na het weven in een verfbad om hun rijke kleur te krijgen. Beide voorbeelden worden eerst geweven en krijgen dan hun definitieve uiterlijk. Maar het kan ook anders: eerst verven, dan weven! Dit proces, yarn dyed, is letterlijk vertaald garen geverfd. Na het spinnen gaan de garen klossen individueel door een GOTS gecertificeerd verfbad, pas hierna volgt het weven. Hiervoor zijn speciale weefmachines nodig waarin elke klos garen goed wordt ingesteld om het juiste patroon te krijgen. Een precieze klus met een gedetailleerd en diep patroon als resultaat.

Dit proces kan toegepast worden op eindeloos veel soorten vezels en stofsoorten: van katoen tot Tencel en van perkal tot flanel. Dat is dus ook precies wat we voor de collectie najaar 2023 hebben gedaan, Sao, Sora en Mondo zijn prachtige Tencel-perkal yarn dyes en Kagura zijn mooie zachte katoen-flanel yarn dyes.