Onze standaarden & keurmerken

Onze standaarden & keurmerken

Onze standaarden & keurmerken
Voor ons is het beschermen van de aarde een verplichting, geen bedrijfsmodel. Nog steeds wordt het overgrote deel van alle textielproducten welke wij in het dagelijks leven gebruiken op een nietverantwoorde manier vervaardigd. Wij zijn zeer betrokken bij het totale productieproces zodat onze klanten onze producten met een gerust gevoel kunnen gebruiken. Zo weet je als klant van Kayori zeker dat jouw aankoop op een verantwoorde, duurzame manier is vervaardigd zonder gebruik van schadelijke stoffen en onder goede omstandigheden voor mens, dier en omgeving. Hierdoor heeft jouw aankoop direct impact.

Om dit te kunnen waarborgen houdt Kayori zich aan certificeringen. De keurmerken geven aan dat het materiaal en het productieproces onderworpen zijn aan de eisen van toonaangevende instanties en dat er strikte controles op plaatsvinden. Kayori staat voor transparantie en openheid, vandaar dat wij de productieketen zelf nauwlettend in de gaten houden en onze klanten zo goed mogelijk proberen te informeren.

kayori-5

Gemaakt met de hoogste standaarden
Wij nemen onze taak in de supply chain zeer serieus. Kayori vereist dat al onze partners in de toeleveringsketen volledig voldoen aan de strengste milieu- en sociale voorschriften. We werken met veel Europese- en Aziatische fabrikanten die de REACH-normen voor chemische stoffen volgen en Oeko-Tex 100 gecertificeerd zijn, gericht op het verminderen van het chemische risico voor de menselijke gezondheid en het milieu. Zo zijn alle Kayori producten getest op schadelijke stoffen en blijven onder strenge minimum waarden.

oekotex Wij nemen onze taak in de supply chain zeer serieus. Kayori vereist dat al onze partners in de toeleveringsketen volledig voldoen aan de strengste milieu- en sociale voorschriften. We werken met veel Europese- en Aziatische fabrikanten die de REACH-normen voor chemische stoffen volgen en Oeko-Tex 100 gecertificeerd zijn, gericht op het verminderen van het chemische risico voor de menselijke gezondheid en het milieu. Zo zijn alle Kayori producten getest op schadelijke stoffen en blijven onder strenge minimum waarden.

gots

We doen ons uiterste best om zoveel mogelijk leveranciers van Global Organic Textile Standard (GOTS) -gecertificeerde producten aan te trekken. GOTS is wereldwijd het toonaangevende keurmerk voor biologische textielproductie, waarbij strikt toegezien wordt op de juiste naleving van het totale productieproces op gebied van verwerking, productie, verpakking, etikettering, handel, sociale omstandigheden en dierenwelzijn.

gots

Naast onze betrokkenheid bij organisaties op katoenbasis, vinden we de (arbeids) omstandigheden waaronder onze producten worden vervaardigd erg belangrijk. Het BSCI keurlabel (Business Social Compliance Initiative) heeft als doel de arbeidsomstandigheden te verbeteren, waarbij te denken valt aan: het recht op het vormen van een vakbond, veilige werkomstandigheden en geen dwang- en kinderarbeid.

gots

Wij zijn er trots op dat een groot deel van onze partners het Max Havelaar Fairtrade keurmerk mogen voeren. Dit keurmerk garandeert dat er is ingekocht tegen een rechtvaardige prijs en onder eerlijke handelsvoorwaarden. Vaak verdienen de boeren, die de katoen plukken, aan het begin van de keten nauwelijks genoeg om hun onkosten te kunnen dekken. Binnen de fairtrade katoen coöperaties hebben vele boeren hun levens kunnen verbeteren doordat ze beter behandeld worden op gebied van stemrecht en verdiensten.

Bezig met laden...