Wij maken duurzame producten: van katoenplant tot aan de eindgebruiker klopt het helemaal. En is het product bij de eindgebruiker terecht gekomen? Dan komt het echt tot leven! Bij jou thuis, in jouw interieur, in gebruik en bij het wassen: hier leeft het item. Hier geniet je van de zachtste stoffen, ervaar je de diverse duurzame vezels van Tencel tot Hennep. Maar dit is ook de plek waar je lacht, huilt en zweet. De plek waar je koffie morst of je hond met modderpoten over de was rent. En dan? We beginnen bij de basis. Want een goed begin is -jawel- het halve werk.

Lees goed de wasvoorschriften voor je gaat wassen. Dit klinkt simpel maar gaat toch vaak mis. Duurzame stof en duurzame verf/prints vragen soms om een andere wasbeurt dan je gewend bent. Kijk dus altijd even goed op het label voor je de machine aan zet!

Was je nieuwe Kayori textiel altijd het eerste gebruik. Het is het allerbeste om nieuwe textiel de eerste keer apart te wassen.
Is dit lastiger omdat je bijvoorbeeld een kleiner item wil wassen zoals een handdoek, was het dan in een waszak met een andere was mee.

Combineer beddengoed of badgoed niet in de wasmachine of droger met andere items zoals kledingstukken. De ritsen en andere fournituren aan kleding kunnen de bed en badtextiel beschadigen.

Was bed- & badgoed indien mogelijk op lage temperaturen en hang de was buiten te drogen. Beter voor het milieu, beter voor de portemonnee en beter voor de stof!

Omdat wij weten dat het goed wassen van dekbedovertrekken soms een uitdaging kan lijken hebben wij een tweetal producten in ons assortiment: Kayori wasmiddel en de Kayori waszak. Bij gebruik van deze producten en bovenstaande tips kan het haast niet mis gaan.

De Kayori waszak

De Kayori waszak is een extra grote waszak, speciaal ontwikkeld voor bed- en badgoed. In deze waszak kun je grote wassen kwijt!

Kayori wasmiddel shizu

Dit geurloze wasmiddel is geschikt voor alle kwetsbare stoffen zoals zijde, linnen en Tencel. Omdat het wasmiddel geurloos is, is het zeer geschikt voor mensen met een parfumallergie, gemaakt van 95% natuurlijke ingrediënten.

Kayori wasmiddel kashimaya

Liever wel een lekker geurtje? Het Kayori wasmiddel Kashimaya heeft een zachte katoen geur. Verder is het wasmiddel exact hetzelfde als het Shizu middel: geschikt voor alle kwetsbare stoffen, gemaakt van 95% natuurlijke ingrediënten.